100 alkalmazottat rúgnak ki II. Erzsébet halála után: már meg is kapták a levelet

Clarence house királyi család II. Erzsébet brit királynő elbocsátás Windsor III. Károly II. Erzsébet halála II. Erzsébet Camilla Parker Bowles
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután II. Erzsébet halálával Károly került a brit trónra, feleségével, Camillával át fognak költözni a Windsor kastélyba, és ennek rengeteg emberre nézve van negatív hatása. Ugyanis eddigi lakhelyük, a Clarence House személyzetére a továbbiakban nincs szükségük. 

A királynő halála után a személyzet éjt nappallá téve dolgozott, így nem csoda, hogy igazságtalannak érzik a Sir Clive Aldertonnak, a király legfőbb segédjének levelét, melyben rávilágított, hogy a legtöbbjükre nem lesz szükség a királyi pár új otthonában, a Buckingham palotában.

III. Károly brit király a felesége, Kamilla királyné mellett a Trónutódlási Tanács ülésén, amikor hivatalosan királlyá nyilvánítják a Saint James-palotában 2022. szeptember 10-én. Forrás: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

A levélben Alderton így fogalmazott: „A megbízóink szerepének módosulása a háztartásunkat illető változásokat idézi elő. A korábbi walesi herceg személyes érdekeit, korábbi tevékenységeit és háztartását támogató munkák portfóliója ebben a háztartásban a továbbiakban nem hajthatók végre, és a Clarence House háztartását bezárják. Ezért várhatóan nem lesz szükség a főként a Clarence House-ban található állásokra."

A Clarence House szóvivője is megszólalt az ügyben. Elmondta, hogy a háztartás működése leállt, és a törvényi előírásoknak megfelelően megkezdődtek az egyeztetések: „Munkatársaink hosszú és lojális szolgálatot teljesítettek, és bár bizonyos elbocsátások elkerülhetetlenek lesznek, sürgősen dolgozunk azon, hogy a legtöbb alkalmazott számára alternatív szerepköröket találjunk" - fogalmazott.

Hogy kiket rúg ki Károly és Camilla, még nem tudni, ahogy az sem, hogy valóban a Buckingham palotában akarnak-e majd élni, vagy mégis inkább megtartják Clarence House-t - írja a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.