II. Erzsébet pónija, Emma is ott volt a néhai királynő temetésén

póni temetés II. Erzsébet brit királynő II. Erzsébet halála II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő egyik kedvenc lovagló pónija, Carlton Lima Emma a windsori kastély kertjében vett búcsút a néhai uralkodótól.

Egy hűséges ló is volt a II. Erzsébet királynő temetési menetét figyelő gyászolók között.

A néhai uralkodó szeretett pónija, Carlton Lima Emma, akit a királynő a kilencvenes években lovagolt, a windsori kastély kertjében állt, miközben Őfelsége koporsóját a Szent György-kápolnába vitték, ahol a királynőt örök nyugalomra helyezték férje, Fülöp herceg mellett.

A temetési menetnek a windsori kastélyon keresztülhaladó útjáról készült felvételen Emma, a lenyűgöző fekete póni látható, amint a királynő koporsóját szállító kocsit nézi.

A királynő állami temetését vezető négy lónak is különleges története van a brit királyi családnál. A Royal Central és a The Times of London szerint a Kanadai Királyi Lovas Rendőrség 1969 óta nyolc lovat ajándékozott a királynőnek. A lovak közül négy – George, Elizabeth, Darby és Sir John – még ma is él, és ők vezették a királynő koporsós felvonulását a Westminster-apátságból - írja a People magazin.

A II. Erzsébettel és a királyi családdal kapcsolatos cikkeinket ITT olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.