Őfelsége emlékére: különleges fotóval búcsúzott a királyi család II. Erzsébettől az Instagramon

királyi család temetés II. Erzsébet halála Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végső búcsút vettek II. Erzsébet brit királynőtől, akit hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. A királyi család az Instagramon is búcsút vett őfelségétől.

II. Erzsébet királynő szeptember 8-án távozott az élők sorából. A királynő koporsóját szerdán ravatalozták fel a londoni parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban, majd átvitték a Westminster-apátságba, az angol-brit monarchia ősi, londoni koronázótemplomába, ahol búcsúszertartással adóztak a néhai uralkodó emlékének. II. Erzsébet királynő koporsóját lassú díszmenetben a Hyde Park délkeleti sarkában emelkedő Wellington-emlékműhöz vitték. Innen gépjármű vitte a koporsót a királyi család legnagyobb rezidenciájára, a London központjától körülbelül 25 kilométerre nyugatra fekvő Windsorba.

A kastély Szent György-kápolnájában, 800 meghívott jelenlétében végső gyászistentisztelettel vettek búcsút a királynőtől, majd koporsóját leeresztették a kápolna királyi kriptájába. A királyi család Instagramon is búcsút vett a királynőtől egy különleges fotóval.

Közzétettek egy olyan felvételt is, amelyen a Szent György-kápolnában nyugvók még életükben együtt láthatók: II. Erzsébet királynő, néhai férje, Fülöp herceg, VI. György király, Erzsébet anyakirálynő és Margit hercegnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.