Végső búcsút vettek II. Erzsébet brit királynőtől, akit hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. A királyi család az Instagramon is búcsút vett őfelségétől.

II. Erzsébet királynő szeptember 8-án távozott az élők sorából. A királynő koporsóját szerdán ravatalozták fel a londoni parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban, majd átvitték a Westminster-apátságba, az angol-brit monarchia ősi, londoni koronázótemplomába, ahol búcsúszertartással adóztak a néhai uralkodó emlékének. II. Erzsébet királynő koporsóját lassú díszmenetben a Hyde Park délkeleti sarkában emelkedő Wellington-emlékműhöz vitték. Innen gépjármű vitte a koporsót a királyi család legnagyobb rezidenciájára, a London központjától körülbelül 25 kilométerre nyugatra fekvő Windsorba.

A kastély Szent György-kápolnájában, 800 meghívott jelenlétében végső gyászistentisztelettel vettek búcsút a királynőtől, majd koporsóját leeresztették a kápolna királyi kriptájába. A királyi család Instagramon is búcsút vett a királynőtől egy különleges fotóval.

Közzétettek egy olyan felvételt is, amelyen a Szent György-kápolnában nyugvók még életükben együtt láthatók: II. Erzsébet királynő, néhai férje, Fülöp herceg, VI. György király, Erzsébet anyakirálynő és Margit hercegnő.