Hihetetlen jelenet zajlott le II. Erzsébet koporsója mellett a Westminster Hallban, miután egy gyászoló le akarta tépni a koporsó tetejét, hogy megbizonyosodjon arról, valóban elhunyt a királynő.

Döbbenetes eseményre derült fény II. Erzsébet temetése után. Amikor gyászolók ezrei vettek tőle végső búcsút a Westminster Hallban, egy fiatal férfi nem hitte el, hogy elhunyt a királynő, ezért szeretett volna a saját szemével megbizonyosodni erről  - írja a The Sun cikke alapján a Bors.

A férfi kivárta a több óra hosszú sort a Temze partján, amikor pedig a koporsó közelébe jutott, megpróbálta letépni róla a zászlót. Tovább nem jutott, a biztonságiak ugyanis leteperték, megóvva ezzel II. Erzsébet nyugalmát.

A 28 éves Muhammad Khant letartóztatták, és elmondta elméletét, hogy a királynő valójában nem halt meg, és azért akart belenézni a koporsóba, hogy meggyőződjön arról: Erzsébet fekszik benne.

"Lelépett a szőnyegről a koporsó irányába, majd mindkét kezével megragadta a királyi zászlót. Az állami temetés előtt azt tervezte, hogy elmegy a ravatalhoz. Azt tervezte, hogy levelet ír a királyi családnak, és ha nem válaszolnak, akkor a windsori kastélyba, a Buckingham-palotába és a Balmoralba akart menni, hogy megpróbáljon beszélni a királynővel"

-– mondta Luke Staton ügyész. Az orvosok a férfit alkalmatlannak nyilvánították a tárgyaláson való részvételre, és közölték, hogy mentálisan beteg.