Elképesztő: nem hitte el a férfi, hogy meghalt II. Erzsébet, ezért be akart nézni a koporsóba

halál temetés meghalt II. Erzsébet halála II. Erzsébet koporsó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen jelenet zajlott le II. Erzsébet koporsója mellett a Westminster Hallban, miután egy gyászoló le akarta tépni a koporsó tetejét, hogy megbizonyosodjon arról, valóban elhunyt a királynő.

Döbbenetes eseményre derült fény II. Erzsébet temetése után. Amikor gyászolók ezrei vettek tőle végső búcsút a Westminster Hallban, egy fiatal férfi nem hitte el, hogy elhunyt a királynő, ezért szeretett volna a saját szemével megbizonyosodni erről - írja a The Sun cikke alapján a Bors.

A férfi kivárta a több óra hosszú sort a Temze partján, amikor pedig a koporsó közelébe jutott, megpróbálta letépni róla a zászlót. Tovább nem jutott, a biztonságiak ugyanis leteperték, megóvva ezzel II. Erzsébet nyugalmát.

A 28 éves Muhammad Khant letartóztatták, és elmondta elméletét, hogy a királynő valójában nem halt meg, és azért akart belenézni a koporsóba, hogy meggyőződjön arról: Erzsébet fekszik benne.

"Lelépett a szőnyegről a koporsó irányába, majd mindkét kezével megragadta a királyi zászlót. Az állami temetés előtt azt tervezte, hogy elmegy a ravatalhoz. Azt tervezte, hogy levelet ír a királyi családnak, és ha nem válaszolnak, akkor a windsori kastélyba, a Buckingham-palotába és a Balmoralba akart menni, hogy megpróbáljon beszélni a királynővel"

-– mondta Luke Staton ügyész. Az orvosok a férfit alkalmatlannak nyilvánították a tárgyaláson való részvételre, és közölték, hogy mentálisan beteg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.