Ilyen lehet majd az új angol pénzérme III. Károly arcképével

pénzérme II. Erzsébet halála III. Károly király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet halála után fia, III. Károly király lépett trónra, ami számos változást eredményez az országban. Nemsokára a bélyegek, a postaládák, a pénzérmék is mások lesznek, sőt, a himnusz szövege sem marad ugyanaz.

Szeptember 8-án este jelentették be, hogy elhunyt az Egyesült Királyság uralkodója, II. Erzsébet. Az egész világ gyászolja a kivételes uralkodót, akinek életét már éltében regények, filmek és tévésorozatok sora mesélte el. Halálával hatalmas űr keletkezett az európai és a világtörténelemben.

Utódja a fia, III. Károly lett, aki több mint hét évtizede várta, hogy viselhesse a szigetország koronáját. Trónra lépése számos változással jár, ugyanis például a britek fizetőeszközén mindig az aktuális király vagy királynő arcképe szerepel, így hamarosan megkezdhetik a III. Károly képmásával díszített papír- és fémpénzek kibocsátását.

Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy II. Erzsébet királynő halála után hogy fognak kinézni az új érmék, egy szakértő azonban most egy olyan látványtervet készített, amely körvonalazza az új érmék kinézetét.

Elméletileg

III. Károly elődeihez hasonlóan korona nélkül, bal profillal szerepel majd mind a nyolc, jelenleg forgalomban lévő font fémpénzen, „CAROLUS III DEI GRATIA REX FID DEF" felirattal körbefuttatva.

Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.