Még mindig nem kapta meg az örökségét Damu Roland kislánya

Fotó: Polyák Attila - Origo -
gyám örökség gyerektartás Damu Roland hagyatéki eljárás hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly decemberben halt meg Damu Roland, örökösei azóta várnak a hagyatéki eljárásra, hiába.

A színész temetése hatalmas vitákat váltott ki a családban, ami miatt a családtagok a mai napig nem beszélnek egymással. Most mindannyian ugyanarra várnak: hogy végre lefolytassák a hagytéki eljárást, és megszülethessen a tárgyalás időpontja.

Damu Roland temetése, búcsúztatása a Farkasréti temetőben Fotó: Polyák Attila - Origo

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Damu Roland több millió forintot kapott halála előtt néhány barátjától, melynek nyoma veszett. A színész halála után a bérelt lakásból az egyik barátja, Zsolt tanúk előtt pakolta ki Damu holmijait, melyeket az utolsó darabig egy raktárban helyeztek el, és leltár is készült, melyet minden lehetséges örökös meg is kapott.

"Főként eszmei értéket képvisel, hiszen ruhadarabokról van szó, két olcsóbb karóráról és egy gitárról, ezek kerültek a zsákokba" - mondta el korábban Szilágyi Zsolt.

Damu Roland kislányának gyámja - aki egyúttal nagynénje -, Katalin úgy tudja, adósságon kívül édesapja semmit nem hagyott Majára, csupán egy dolgot szeretne, ha a hagyatékból a kislány, aki örökölte apja tehetségét, megkaphatná a színész hangszerét:

"Rolandnak volt egy gitárja, amit nagy becsben tartott, nagyon vigyázott rá, senki nem nyúlhatott hozzá. Azt hiszem, ez nagyon szép emlék lenne Majának az édesapjáról, hiszen szinte semmije nincs, ami rá emlékeztetné. Ha pedig később Roland nyomdokaiba lépve a színészet és a zene felé fordul, ez a gitár azt jelképezné, hogy a tehetség a vérében van és ez az igazi apai öröksége" - mondta el a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.