"Nagyon sok pénztől estünk el" - Damu Roland kislánya az utolsó támogatásától is elesett

Fotó: Life.hu -
gyerektartás Damu Roland tartozás Damu Roland halála Damu Roland gyerekei
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland kislányát, Maját már a születésétől gyámja, Katalin nevelte. A színész halálával számos kapu bezárult, így már semmi esély sem maradt arra, hogy a kislányhoz valaha eljut a felhalmozott, négymillió forint összegű gyerektartás. Arról nem is beszélve, hogy az államtól már családi pótlékot sem kapnak.

Damu Roland tavaly év végén távozott az élők sorából, és számos elvarratlan szálat hagyott maga után. A színész hatalmas adósságokat halmozott fel, és amellett, hogy több kollégájának, barátjának tartozott, még a kislánya elmulasztott gyerektartását sem fizette ki.

Fotó: Life.hu

Kislánya gyámját, Katalint korábban azzal vádolták, hogy pénzéhes, miközben azóta nevelte Maját, mióta világra jött. Az elhunyt semmivel sem támogatta a lánya életét, és az asszony januártól már az állami gyerektartásra sem jogosult.

"Nagyon sok pénztől estünk el, amiért az apuka nem fizetett, és gondolom, a családtagjai közül sem fogja senki átvállalni ezt a tartozást. Sajnos, soha senkinek az sem jutott eszébe, hogy a gyerektartást is összeadják a kislánynak. Az árvaellátásra pedig azért nem vagyok jogosult, mert az apjának nem volt meg a 15 éves szolgálati ideje, ami ennek az alapfeltétele lenne" - nyilatkozta Katalin a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.