Egy patológus állítja: ha Diana hercegné beköti a biztonsági övét, még ma is élne

Forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images/Tim Graham -
halál patológus Diana hercegné baleset Diana halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A patológusként dolgozó Dr. Richard Shepherd könyvet is írt Diana hercegné balesetének körülményeiről.

Diana hercegné halála körül a mai napig rengeteg a kérdés. Sokan biztosak abban, hogy nem baleset történt, de ennyi év elteltével talán kijelenthető, hogy a teljes igazság sosem fog kiderülni. Dr. Richard Shepherd brit patológus úgy véli, a walesi hercegné halála a véletlenek szerencsétlen összjátéka. A patológus egy könyvet is kiadott a Párizsban történt végzetes autóbaleset körülményeiről.

Ő úgy véli, Diana túlélte volna a balesetet, ha beköti a biztonsági övét.

Diana walesi hercegné Forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images/Tim Graham

Ezt arra vezette vissza, hogy a hercegné sérülései nem tűntek súlyosnak, képes volt kommunikálni, és nem tették azonnal mentőbe. Diana a látszat ellenére életveszélyes sérülést szenvedett, ugyanis elpattant a mellkasüregében egy véna, ami miatt később elvérzett -írja a sussex.muddystilettos.co.uk.

A patológus szerint, ha Diana más szögben csapódik az előtte lévő ülésnek, ha lassabban mennek, vagy ha be lett volna kötve a biztonsági öve, minden bizonnyal túlélte volna a balesetet. Ebben az esetben a hercegné pár zúzódással, törött bordákkal és karral úszta volna meg az autóbalesetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.