III. Károly király volt komornyikja elárulta: a királyi családban még a banánt is késsel-villával kell enni

Forrás: AFP/Hannah Mckay -
királyi család Károly Király III. Károly étkezés komornyik etikett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Grant Harrold, a II. Erzsébet halála után trónra lépett II. Károly király egykori komornyikja a TikTok-oldalán arról készít videókat, hogy ha előkelő társaságba keveredünk, hogyan étkezzünk. 

Megdöbbentő, mi mindenhez nem lehet kézzel hozzányúlni, ha az ember a királyi család tagja. Többek között a szendvicset, a hamburgert, de a banánt is késsel-villával kell elfogyasztani.

III. Károly Forrás: AFP/Hannah Mckay

Grant, aki 2004 és 2011 között volt Károly király komornyikja, többek között az alábbi titkokat árulta el.

Ha banánt szolgálnak fel,azt először tányérra teszik, majd levágják a két végét, lehúzzák a héját és felvágják a közepét, így teszik a királyi család tagjai elé, akik késsel és villával fogyasztják el a gyümölcsöt.

A szendvicset lehet kézzel enni,de csak azután, hogy ujjnyi falatokat vágtak belőle. Ám ha az a szendvics szalonnás, így aztán meglehetősen zsíros is, akkor tilos kézbe venni, csakis késsel-villával ehető meg.

@the_royal_butler How to Eat a Burger - #diningetiquette#etiquette#manners#afternoontea#lunch#dinner#food#tea#royalbutler#burger#hamburger#usa#uk#fyp#fypシ#fy @the_royal_butler ♬ The Flintstones - Main Theme - Geek Music

A "mekis kaját" sem úgy fogyasztják előkelő társaságban, ahogy a hétköznapi halandók. Először is a személyzet mindent külön tányérra helyez, a papír szóba sem jöhet, ahogy a papírpohárból is átöntik egy tisztességes pohárba az italokat, így szolgálják fel a gyorsétteremből hozatott ételeket. A sült krumplit kis adagokban tálalják, a hamburgerből egyszerre csak kisebb darabokat fogyasztanak, azokat viszont már lehet szalvéta segítségével, kézzel enni.

Mártogatóst csakis egyszer márts a szószba, ha királyokkal étkezel, a dupla mártás nagyon illetlen dolog!

A csokoládét sem lehet kézből, közvetlenül a csomagolásból fogyasztani. Egy tányérra helyezve a csomagolással együtt ketté kell vágni, majd leszedni róla a papírt - sosem kézzel -, és ezután lehet szeletekre vágva, villával vagy kanállal elfogyasztani.

Bolognai spagettit annak fröcsögőssége miatt ritkán szolgálnak fel az uraknak, ám ha mégis, akkor kanál és villa segítségével eszik, így kisebb az esélye, hogy a mártás szanaszét fröccsenjen - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.