Megjelent a Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown című könyv. A leleplező mű írója, Valentine Low arról is ír, hogyan és miért mérgesedett el a viszony Harry és Vilmos között. 

A könyv szerint a hercegek között akkor kezdett megromlani a viszony, amikor Harry és felesége, Meghan Markle 2019-ben visszatértek afrikai látogatásukról. Az út után Harry herceg egy interjúban azt mondta, hogy feleségével nehezen viselik a nyomást, ami rájuk nehezedik a brit királyi család tagjaiként. Vilmossal való kapcsolatáról pedig úgy vélekedett, hogy vannak jobb és rosszabb napjaik.

Vilmos walesi herceg, brit trónörökös és öccse, Harry herceg II. Erzsébet brit királynő temetésénForrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Az interjú után Vilmos megkereste Harryt,  és meg akarta beszélni vele a dolgokat. Harry nyitott is volt erre, de nem akarta, hogy a találkozójukról bárki tudomást szerezzen. Vilmos azonban szólt a titkárnőjének,  mert át kellett szerveznie öccse miatt a programjait. Amikor ezt Harry megtudta, mindössze ennyit üzent testvérének: "Ne gyere!"

A történetet innentől már mindenki ismeri, pár hónappal később Harry és Meghan Markle bejelentette, hogy kilépnek a brit királyi család kötelékéből.