Még legalább öt évig nem költözhet be a Buckingham-palotába Károly király

Forrás: Getty Images/PA/Victoria Jones -
felújítás Buckingham-palota III. Károly költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Károly királynak meg kell várnia, amíg - a tervek szerint - 2027-ben befejeződik a Buckingham-palota 370 millió font (117 milliárd forint) értékű felújítása. 

Miközben folytatódik a palota 10 évig tartó felújítása, Károly és Kamilla valószínűleg négy másik kastély között fognak ingázni. Az elsődleges otthonuk továbbra is a Clarence House marad, ami 400 méterre található a Buckingham-palotától, és ahol már 19 éve élnek, az anyakirálynő, II. Erzsébet édesanyjának halála óta..

Forrás: Getty Images/PA/Victoria Jones

A The Sun információi szerint Károly és Kamilla hetente három éjszakát a Clarence House-ban, két éjszakát a Windsor kastélyban, a hétvégéket pedig a norfolki Sandringhamben fogják tölteni.

A lap informátora szerint a felújítás nagyon lassan halad, pedig az uralkodónak a Buckingham-palotában kellene laknia. Az informátor hozzátette, hogy gyakorlatilag van egy királyuk, akinek nincs palotája, ahol élhetne.

A palotát a második világháború előtti felújítás óta most először újítják fel alaposabban, ez pedig magában foglalja az új vezetékeket, vízvezetékeket és a fűtést is.

A néhai II. Erzsébet királyné fia, Károly és hitvese, Kamilla koronázási ceremóniáját 2023. május 6-án, egy szombati napon tartják majd a Westminster-apátságban – közölte a Buckingham-palota sajtócsapata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.