"Nagyon meg akart felelni az édesanyjának" - Nagy Ervin szerint kielégíthetetlen szeretetéhség gyötörte Jimmyt

Forrás: RTL Klub/Sárosi Zoltán -
Nagy Ervin Zámbó Jimmy sorozat A király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan a nézők is láthatják a Jimmyről szóló A Király című sorozatot, ami öt évig készült. A világszínvonalú sorozatban Nagy Ervin alakítja Zámbó Jimmyt.

A Király első részeiben Olasz Renátó alakítja a 2001-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt énekest, a későbbekben pedig Nagy Ervin veszi át a szerepet. A színész a Blikknek mesélt élete eddigi legnehezebb alakításáról, és arról.

"Próbáltam minél inkább megismerni és megérteni a személyiségét. Hogy mit miért tehetett. Sosem minősítettem a figurát, az zsákutca lett volna. Azt kellett megfogni, amit csodáltak benne az emberek. Jimmy élete végéig Csepel királya maradt, soha nem akart onnan eljönni, jóllehet, az anyagi helyzete megengedte volna. Mindig feljebb és feljebb vágyott, szeretett „VIP" körökben mozogni, ugyanakkor úgy érezte, hogy az övéi között kell maradnia. Ebben következetes és szélsőséges volt"

- mondta a színész a lapnak. Ervin szerint Jimmynek kielégíthetetlen szeretetéhsége volt, és örökösen hajszolta az elismerést, ezt szerette volna kompenzálni a zűrös életvitelével. Joggal merül fel a kérdés, elég volt-e az a szeretet, amit a családjától és a rajongóktól kapott, erre a színész így válaszolt:

Szerintem nagyon meg akart felelni az édesanyjának.

Pontosan tudjuk, felnőtt emberként is milyen bonyolult az apánkkal-anyánkkal való viszony, és mennyire meghatározó az, hogy ki mennyi szeretetet kap gyerekkorában a családjától. Én – hála Istennek – rengeteget kaptam a szüleimtől, de azt hiszem, ő nem eleget.

Egész életében a szeretetért küzdött, és a szélsőséges megnyilvánulásai is elsősorban innen gyökereznek. Ez persze, nem jelent felmentést, de talán könnyebb őt érteni, ha látjuk a háttérben meghúzódó lelki okokat. Mintha lett volna egy hátizsákja, amiben gyűjtötte a szeretetet, de, amikor belenézett, mindig úgy látta, hogy csak félig van tele.

Forrás: RTL Klub/Sárosi Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.