Ha hinni lehet jövendölésének, a 2023-as év sem lesz könnyű, sőt! Akár a III. világháboró is utolérheti a Föld lakóit. 

A 16. századi Franciaországban élt Nostradamus próféciái legendásak. 100 kombinált négysoros költeménye már életében híressé tette. Ezekkel a versekkel Nostradamus állítólag számos olyan eseményt jósolt meg, amely a távoli jövőben következik majd be. Többek között Napóleont, Hitlert, sőt még szeptember 11-ét is megjövendölte, legalábbis ezt állítják, akik hisznek a néhai asztrológus jóslataiban.

Nostradamus próféciáit többnyire csak utólag lehetett hozzárendelni egy-egy eseményhez, számos jóslata pedig soha nem vált valóraForrás: --

Az oe24 nevű osztrák lap szerint a 2023-as évre Nostradamus megdöbbentő eseményeket jósolt:

"Hét hónap a nagy háborúban, halottak gonosz tettek miatt" - írja az egyik versében, amely egyesek szerint utalás a III. világháborúra. Ugyanitt szól eltemetett emberekről is, akik bunkerekből és búvóhelyekről jönnek vissza a felszínre.

Nostradamus új, nagy gazdasági válságot is jósol, ami miatt állítólag több országban éhínség lesz.

S ha ez nem lenne elég, jövendölése szerint állítólag jövőre lemond Ferenc pápa, aki helyett „egy fenyegető vezető" veszi át a katolikus egyház irányítását.

Végül, de nem utolsó sorban, 2023-ban több európai nagyvárosban történnek majd terrortámadások. 

Nostradamus próféciáit természetesen óvatosan kell kezelni, hiszen azok soha nem egyértelműek, sok értelmezést igényelnek és sokféleképpen is érthetőek. A 16. századi jós előrejelzéseit csak utólag lehetett hozzárendelni egy-egy eseményhez, sőt, számos jóslata pedig soha nem vált valóra.