A fiatal táplálkozási tanácsadó öt évvel ezelőtt tért át a nyers vegán életmódra, hogy javítson egészségi állapotán és elejét vegye a további betegségeknek.

A kaliforniai Larissa Arteaga folyamatosan kereste annak a módját, hogyan tudna egészségesebben élni. A cukorbetegség kapujában állt, inzulinrezitenciával küzdött, magas volt a koleszterinszintje, emellett folyamatosan pattanásos és depressziós volt. A nyers vegán életstílust azután fedezte fel, hogy kilépett egy mérgező kapcsolatból.

A nyers vegán életmód azt jelenti, hogy nem fogyasztunk semmilyen állati eredetű élelmiszert, és a gyümölcsöket, gabonákat, magvakat, valamint a zöldségeket hőkezelés nélkül, vagy minimális melegítést követően esszük meg.

Larissa ArteagaForrás: mediadrumimages/@iamLarissaMae

Larissa két hét után érezte a nyers vegán életmód hatását: több energiája volt, javult a hangulata, sőt a gyógyszeradagját is csökkenthette. A teste megtisztította magát, ám a legfurcsább jelenséget a fürdőszobában tapasztalta. A tanácsadó kifejtette, hogy a sok hús és nyers hal (pl. sushi) fogyasztása miatt számos élősködő és parazita volt a testében, melyek a székletével együtt távoztak.

A paraziták az elvégzett méregtelenítések és gyógynövénykészítmények hatására kiürültek a szervezetéből – írja a DailyMail.