Másodfokon is elítélték Galambos Lajost az évek óta húzódó áramlopási ügyében. Az új ítélet szerint a trombitaművész három év hat hónap szabadságvesztést kapott.

Ahogy mi is megírtuk, Galambos Lajos lemondott az utolsó szó jogáról, ugyanis nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken szerda reggel, ahol kezdetét vette víz-, gáz- és áramlopási ügyének feltehetően utolsó tárgyalási napja.

Galambos Lajos - Lagzi Ljacsi tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon 2017. június 7-én
A fotón szereplők hozzájárultak a közléshez
Fotó: Szabó Gábor - Origo

2015-ben vádolták meg először Galambos Lajost és nyolc társát víz-, gáz- és áramlopással. A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Másodfokon viszont súlyosbították az ítéletet: három év hat hónap börtönbüntetés mellett négy évre eltiltották a közügyektől, továbbá több mint négymillió forintot és bűnügyi költségeket kell megfizetnie. A trombitás azonban még mindig nem hisz abban, hogy börtönbe kell vonulnia.

"A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – 'miként tud áramot, gázt és vizet lopni'" - nyilatkozta Galambos Lajos a Blikknek.