várpalotai hintatragédia várpalotai hintabaleset ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2017 őszén tragikus baleset történt Várpalotán: a helyi szabadidős rendezvényen üzemeltetett kalapácshinta menet közben szétesett: öten lezuhantak róla.

Az akkor alig 20 esztendős Máthé Krisztofer és édesanyja is a szerelvényen ült, s míg az asszony csodával határos módon megúszta a balesetet, fia a járdaszegélynek csapódott és hetekig kómában feküdt. Maradandó károsodásokat szenvedett: a mai napig nehezen megy számára a beszéd, illetve régi emlékei is kitörlődtek.

Várpalotai hintabaleset Forrás: Borsonline.hu

A Veszprémi Járásbíróságon a tulajdonost először két évre, a mérnököt pedig három évre próbára bocsátották. A csütörtökön meghozott másodfokú ítélet szerint az elsőrendű vádlott nyolc hónap, a másodrendű vádlott tíz hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott. Az ítélet indoklása szerint a hintát úgy üzemeltették, hogy annak ülései nem voltak megfelelő állapotban.

Forrás: Life.hu/MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.