Nevet változtatott Balázs Klári és Korda György

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Korda György Balázs Klári névváltoztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már lehetetlenség más névvel elképzelni Balázs Klárit és Korda Györgyöt.

Az utóbbi időben ismét szárnyal a magyar könnyűzenei életben a házaspár. A Reptér című számuk hihetetlenül felkapott lett a közösségi médiában, és minden korosztály rajongásig szereti őket. Azt viszont kevesen tudják, hogy karrierjük egy-egy sorsfordító állomásán mindketten nevet változtattak.

A 84 éves Korda Gyuri bácsi 1939. januárjában jött világra, nem sokkal a második világháború kirobbanása előtt, Klein György néven. Hatalmas szerencsével élte túl a zsidóüldözést, de amikor 1958-ban jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, az édesapja javaslatára megváltoztatta a családnevét.

"Apám azt mondta, hogy a Klein névvel nem sok esélyem lesz a művészi pályán. Ehhez valami jobban csengő kell. Nekem a Károlyi György tetszett inkább, de édesapám leintett, végül ő javasolta a Korda nevet, lokálpatrióta tiszteletből, mert a családunk is arról a környékről származott, ahonnan a világhírű Korda-fivérek" – mesélte az énekes nemrég a Meglepetésnek.

Balázs Klári is megváltoztatta a nevét, aki nem az első, hanem a második felesége Gyuri bácsinak. Boros Klára néven született Debrecenben, majd hozzáment Balázs Gáborhoz, akivel együtt énekelt a Periszkóp együttesben. Bár négy év után elváltak, a Balázs nevet viszont megtartotta.

Korda György, Balázs Klári Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mindenki életében eljön a változás pillanata, és ez nem kerülheti el Korda Györgyöt és feleségét, Balázs Klárit sem. A házaspár évek, de talán évtizedek óta kettesben áll színpadra, legyen szó privát partiktól vagy nagykoncertekről, és együtt nyűgözik le a közönséget. Ennek azonban vége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.