A harmonikaművész és színész 2021. december 31-én, álmában halt meg, füstmérgezésben. A gyászoló szülők a mai napig harcolnak azért, hogy a Bernát haláláért felelős személyek elnyerjék méltó büntetésüket.

Bár szinte felemészti őket a bánat, egy reménysugár beragyogja napjaikat: Bernát testvére tartja bennük a lelket, ráadásul nemrég üdvözítő felfedezést tettek.

Az édesanya, Márta asszony megemlítette, hogy a harmonikaművész telefonja értékes dalokat rejthet. Előkerült egy dokumentum, mely a Bernát halála előtti hónapokban keletkezett, s amely szerint több mint tíz saját számról lehet szó.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Márta néniék úgy döntöttek, szakembert keresnek fel, bízva abban, hogy sikerül feltörni a mobilt, s akkor még tovább élhet a zenész emléke. A készülék jelenleg is szakembernél van, mivel eddig nem tudtak hozzáférni a szerzeményekhez.

Úgy tudom, ott tartotta a legújabb dalait. Mindenképp szeretnénk folytatni az életében elkezdett zenei örökséget, hiszen a színészet mellett ez volt az egyik életeleme – idézte az anyuka szavait a Blikk.