Egy 18 éves ontariói nő lett a legfiatalabb győztes a kanadai lottó történetében, aki ilyen nagy összeget nyert a jackpototon. Ráadásul mindjárt az első lottószelvénnyel, amit életében vásárolt.

Juliette Lamour Kanadában él, és élete első szelvényét nagyapja tanácsára vette, aki jó mókának gondolta, ha a 18. születésnapján kipróbálja a szerencséjét. A fiatal lány hallgatott a nagypapára, de az üzletben nem tudta eldönteni, milyen játékban vegyen részt, ezért édesapját hívta fel, aki javasolta, hogy 6-os lottót (6/49) vásároljon. 

Forrás: AFP/Olivier Douliery

A sorsolás január 7-én volt, a fiatal lány addigra már elfelejtette, hogy lottózott, csak akkor kapott észbe, amikor hallotta a hírt, hogy valaki az ő szülővárosából nyerte meg a 48 millió dolláros, átszámítva kb. 12 milliárd forintos főnyereményt. 

Amikor arról kérdezték, mit kezd a pénzzel, Lamour azt mondta: "Az egyetemi tanulmányaim befejezésére és néhány nyári kalandra fogok költeni. A többit pénzügyi tanácsadó édesapám segítségével fektetem majd be" - írja a Global News.