A fordított hajmosástól lesz gyönyörű a hajkoronád - állítják a módszer hívei

Forrás: shutterstock -
hajápolás szépségápolás hajmosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan ódzkodnak a hajbalzsam használatától, mondván, elnehezíti, zsírosítja a hajat. Ez természetesen nem mindegyik termékre igaz, ám egyesek szerint bármilyen kondicionálót használsz, egy fura módszerrel megelőzheted hajkoronád lelapulását.

A jól bevált hajmosási folyamat a következőképpen fest: a haj benedvesítése, samponozás – akár igény szerint többször is –, öblítés, balzsamozás, majd a hatóidő letelte után még egy alapos öblítés. Rengetegen panaszkodnak azonban arra, hogy még akkor is zsírosnak hat a hajuk, ha csak a végeken oszlatják szét a kondicionálót.

Forrás: shutterstock

A balzsamok sokféle ápoló olajat tartalmaznak, melyek képesek elnehezíteni a hajszálakat, továbbá, ha nem natúrkozmetikumról van szó, a szilikon erre még rátehet egy jó nagy lapáttal. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű, összetételű terméket alkalmazol, s hogy az megfelelő-e a te hajtípusodra. Normális esetben a balzsamnak nem lenne szabad lenyalt külleművé tennie a hajkoronádat, de ha te ettől függetlenül ezt tapasztalod, próbáld ki a fordított hajmosást!

Balzsamozz, majd samponozz!

A módszer pofonegyszerű: a bevizezett hajadra először a kondicionálót vidd fel, hagyd hatni, mosd le, ezután következhet a hajmosás. A Diéta és Fitnesz csapata esküszik erre a különös trükkre: azt írják, hihetetlenül dúsnak tűnik majd a frizurád, illetve azonnali tartást kap, de mégsem lesz száraz. A hatást felturbózhatod, ha a fordított hajmosás előtt argán-, jojoba-, ricinus- vagy olívaolajat masszírozol a fejbőrödbe és a hajtövekre, majd hagyod hatni legalább fél órán át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.