A zenész életében az elmúlt években rendkívül fontossá vált a meditáció. Olyannyira, hogy saját meditációs módszert fejlesztett ki, amelyhez nemrég könyvet írt.

Kevesen gondolnák Mester Tamásról, hogy az életében mennyire meghatározó a meditáció. Pedig a zenész számára elképzelhetetlen a nap enélkül.

„Az utóbbi időben leginkább a meditáció foglalkoztat. Egész pontosan a zene és a meditáció, de előfordul, hogy ez utóbbi felülír mindent. A spiritualitás mindig is az életem része volt. Ugyanazt a szabadságkeresést látom benne, mint a zenélésben. Sokáig azt hittem, hogy nincs annál felszabadítóbb csúcstapasztalás, mint kiállni a színpadra és elénekelni egy rockszámot. Az igazi csúcsélmény azonban a meditáció" – árulta el Mester Tamás, aki mióta megtapasztalta ezt a minőséget, nem tudja elképzelni az életét nélküle.

„A meditációs szinten nem működnek a szavak. Egy olyan élmény, egy olyan tapasztalás, amikor ugyan teljesen tudatos vagy, éber, mégsem gondolkozol. Ez vezet vissza az igazi önvalódhoz" – mondta a zenész, aki AVANOVA meditációs módszeréhez nemrég könyvet is írt.

Facebook, Mester Tamás

„Az utóbbi időben nagyon sokat dolgoztam, másfél hónap alatt írtam meg a könyvemet. Nem vagyok guru, próbálom is távoltartani magam ettől a jelzőtől. Bennem inkább a tapasztalataim átadása, a megosztás öröme dolgozik, emiatt írtam meg a Varázsfüzetet" – mondta a 95.8 Sláger FM-en a Lélekközösség Peller Mariannal című műsorban Mester Tamás. A beszélgetés ide kattintva érhető el.