Delhusa Gjon kis híján nem jutott haza: könyörögnie kellett, hogy engedjék fel a hazafelé induló repülőgépre

Tutanhamon emléktárgy Szentföld repülőgép Izrael utazás repülőtér Delhusa Gjon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Delhisa Gjonnak szenvedélye az utazás. Legutóbb nagy álma teljesült azzal, hogy elutazhatott Izraelbe. A Szentföldről is hozott haza emléket, ahogy minden országból, ahol megfordult. Ám ezek hazahozatala nem mindig volt zökkenőmentes. 

Az énekes számára fontos a hit és a vallás: ezért szívesen látogat meg bibliai helyszíneket, ezért utazott legutóbb a Szenföldre.

Minden egyes meglátogatott országból hoz haza emléktárgyakat, melyeket a Mokkában mutatott meg.

A szuvenírek között akad olyan is, amit csak nagy nehézségek árán tudott magával hozni, köztük van egy másolat Tutanhamon halotti maszjáról, amit a repülőtéren túl nagynak ítéltek meg ahhoz, hogy azt felvigye a repülőgép fedélzetére.

"Nem repestek az örömtől a csekkolásnál, próbálták megnézni, hogy nincs-e tele valamivel, de üres volt. Nem akartak a repülőre felengedni, kértem, könyörögtem, hogy hadd legyen velem" - mondta el a celeb.

Hogy miért akart Delhusa Gjon valami nagyot hazahozni Egyipotmból? Mert megunta az apró csetreszeket, melyeket addigi utazásai során beszerzett.

Az énekesnek bakancslistás hely volt Izrael, a Holt-tenger, mindenképpen el akart jutni Jeruzsálembe, ami megdöbbentette, mert azt hitte, hogy a város megmaradt olyannak, mint amilyen volt, de egy modern világvárost talált ott. Járt többek között Jézus szülőhelyén, látott hatemeletes templomot, amilyenről nem is hitte volna, hogy létezik, de a legnagyobb meglepetést a monumentális Siratófal jelentette számára, amit sokkal kisebbnek képzelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.