Emma Watson beismerte, hogy belezúgott a kollégájába - 10 érdekesség, amit lehet, te sem tudtál a színésznőről

érdekesség Tom Felton Emma Watson magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepelt brit színésznő a világ szeme láttára vált bájos kislányból a világ egyik legismertebb sztárjává a Harry Potter-filmek Hermione Grangerjeként. Azóta számos kasszasiker, például A szépség és a Szörnyeteg, a Lopom a sztárom és a Kisasszonyok ikonikus szereplőjeként kápráztatta el a közönséget.

Amellett, hogy tehetséges színész, Emma aktív szószólója a női jogoknak és az ENSZ jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik. Több díjat és elismerést kapott mind színészi teljesítményéért, mind társadalmi aktivizmusáért. Április 15-én tölti be a 33. születésnapját, ebből az alkalomból gyűjtöttünk össze róla néhány érdekességet.

Emma Watson április 15-én tölti be a 33. születésnapját Forrás: AFP/Justin Tallis

1. A teljes neve Emma Charlotte Duerre Watson. Emma brit és török származású, de Párizsban született és folyékonyan beszél franciául.

2. Az első színészi szerepe Hermione Granger megformálása volt a Harry Potter-sorozatban, azelőtt soha nem játszott hivatásszerűen. A tanárai beszélték rá a meghallgatásra, és hétszer próbálkozott, míg végre megkapta a szerepet.

Az első színészi szerepe Hermione Granger megformálása volt a Harry Potter-sorozatban Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Warner Bros. / Heyday Films/Warner Bros. / Heyday Films

3. 15 évesen szerepelt a Vogue-ban, ezzel ő lett a magazin addigi legfiatalabb címlaplánya.

4. Főiskolai diplomája mellett Emma jóga- és meditációs oktatói képesítést is szerzett.

5. A Harry Potter-szériával több mint 12 millió dollárt keresett, továbbá bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint az évtized legnagyobb bevételt elért színésznője. Filmjei világszerte több mint 5,4 milliárd dolláros nyereséget kaszáltak.

6. Emma 2009-ben iratkozott be a Brown Egyetemre. Azért választott egy amerikai egyetemet ahelyett, hogy a hazájában tanult volna tovább, mert szerinte a tengerentúli felsőoktatási intézmények több szabadságot adnak a diákoknak.

7. Több mint 30 naplót vezet különböző témákban. Szeret írni jógáról, álmokról, színészetről, emberekről, akikkel találkozott és az általuk adott jótanácsokról. Emellett kollázsalbumokat is imád készíteni.

8. Emma kedvenc Harry Potter-könyve a Harry Potter és az azkabani fogoly, mely 1999-ben jelent meg.

9. A színésznő a HeForShe nevű szervezet női jószolgálati nagykövete, ahol a nemek közötti egyenlőséget és a hölgyek érvényesülését népszerűsíti. Nagyköveti szerepéről azt mondta: „A nők jogaiért folytatott harc túl gyakran vált szinonimájává a férfiellenességnek. Ennek véget kell vetni."

10. Egy interjúban bevallotta, hogy a Harry Potter forgatása alatt egy kicsit belezúgott a Draco Malfoyt alakító Tom Feltonba.

A Harry Potter forgatása alatt egy kicsit belezúgott a Draco Malfoyt alakító Tom Feltonba Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Warner Bros. / 1492 Pictures/Warner Bros. / 1492 Pictures

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.