Gyermeket vár Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó. A 33 esztendős világklasszis csütörtökön Instagram-oldalán rövid videóban közölte, hogy anya lesz.

Katinka egy videót töltött fel közösség oldalára, amiben úszótársai is szerepelnek. A felvétel végén látható az úszónó a medence  szélén, nagy pocakkal, akkor mondja el, hogy anya lesz. 

Hosszú 2004-ben robbant be a magyar felnőtt mezőnybe, első nagy sikerét 2009-ben a római világbajnokságon aratta, ahol 400 méter vegyesúszásban diadalmaskodott. Karrierje legsikeresebb időszakának csúcsaként a 2016-os riói olimpián három aranyat és egy ezüstöt nyert: 200 és 400 méter vegyesúszásban győzött,  az utóbbi számban azóta is érvényben lévő világcsúccsal, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre, míg 200 méter háton második lett.

Pályafutása során kilenc nagymedencés világbajnoki és 15 Európa-bajnoki aranyat nyert.
Hosszú Katinka eddigi utolsó versenyén, Rómában az Európa-bajnokságon a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként nyert bronzérmet, amely a 97. érme volt világversenyeken (olimpia, vb, Eb).

Régóta pletykálták már, hogy Katinka babát vár: a Mandiner a múlt héten azt írta, biztos forrásból tudják, hogy az úszónő állapotos.