Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy Harry és Meghan igent mondjon III. Károly meghívására

Forrás: AFP/Daniel Leal -
királyi család Meghan Markle koronázás Vilmos herceg Harry & Meghan III. Károly Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sussex hercege és hercegnője még nem árulta el, hogy részt vesz-e a május 6-i történelmi eseményen – ahol Károlyt és Camillát, a királynő hitvesét – megkoronázzák. Szakértők szerint azonban a saját érdkeeik is azt diktálják, hogy mondjanak igent a meghívásra. 

A pár kapcsolata a királyi családdal évek óta feszült, amin a Harry & Meghan című Netflix-dokumentumsorozat és Harry herceg Tartalék című könyve is sokat rontott. Az elmúlt hónapokban a feszültség csak fokozódott köztük és a többi királyi családtagok, különösen Vilmos herceg és a király között.

III. Károly brit király Forrás: AFP/Daniel Leal

Szakértők szerint az egész királyi család érdeke, hogy Harry és Meghan részt vegyen a koronázáson. Kristen Meinzer királyi szakértő szerint, ha kihagyják a ceremóniát, azzal nagyobb stresszt okoznak, mintha megjelennének.

Eric Schiffer, aki szintén a téma szakértője, úgy véli, a koronázás lehetőséget ad Harrynek és Meghannak, hogy "arra emlékeztessék az embereket, hogy annak ellenére, hogy már nem dolgoznak királyi családtagokként és Harry közkinccsé tette múltbéli fájdalmait és sérelmeit, nem akadályozza meg őket a részvételben, mert még mindig a királyi család tagjai."

A szakértők azt is kifejtették, hogy III. Károlytól okos lépés volt meghívni kisebbik fiát és annak feleségét a koronázásra:

"Ez a király nagyfokú érettségét mutatja, hiszen így cselekszik egy jó apa" - mondta Schiffer az Insidernek, s ezzel Meinzer is egyetértett.

Meinzer szerint a sussexiek koronázási meghívója arra is lehetőséget adott a királynak, hogy megváltoztassa a sokakban Harry és Meghan Frogmore Cottage-ból való kilakoltatása miatt róla kialakult kicsinyes képet. Így a labda most újra Harry és Meghan térfelén van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.