Nem esett jól Kamilla királynénak, hogy Harry herceg veszélyes gonosztevőnek nevezte, de nem csinál ügyet belőle

Forrás: AFP -
negatív kritika Kamilla királyné gonosztevő Spare (Tartalék) III. Károly tartalék Harry herceg
Harry herceg a Tartalék című önéletrajzi könyvében azzal vádolta meg apja, III. Károly hitvesét, hogy feláldozta őt a saját jó hírnevének oltárán. Kamilla nem ugrált örömében, amikor megtudta, hogyan vélekedik róla a mostohafia, de nem is reagált az őt ért vádakra. 

A könyvben Harry azt írta, hogy testvérével, Vilmossal könyörögtek Károlynak, hogy ne vegye feleségül Kamillát, mert attól féltek, hogy „gonosz mostohaanya" lesz. Ezenkívül „veszélyesnek" bélyegezte a királynét, és azzal vádolta, hogy feláldozta őt saját „személyes PR-oltárán": Sussex hercege azt állítja, hogy Kamilla negatív történeteket szivárogtatott ki róla a sajtónak azért, hogy ezzel saját hírnevét javítsa.

Kamilla királyné és Harry herceg Forrás: AFP

Lady Lansdowne, Kamilla lányának, Laura Lopesnek a keresztanyja az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a királynét feldúlták a kis herceg megjegyzései, fáj neki, hogy ilyeneket írt ról Harry, de nem hagyja, hogy az érzés elhatalmasodjon rajta.

„Ne csinálj belőle ügyet, és majd lecseng!" - ez III. Károly feleségének bevett módszere a hasonló ügyekre, melyekből az évek során nem szenvedett hiányt a királyi család.

Harry és Kamilla a koronázáson találkoznak majd először a könyv megjelenése óta. Sussex hercege egyedül utazik az eseményre, míg felesége, Meghan Kaliforniában marad gyermekeikkel.

Harry kapcsolata édesapjával és bátyjával állítólag abszolút mélypontra süllyedt, miután megjelent a Tartalék, mellyel a király kisebbik fia kvázi megtámadta a királyi családot. A könyvben Harry kritizálta Károlyt szülői mivoltában, és azt állította, hogy a király féltékeny Meghanre és a walesi hercegnére, Vilmost pedig azzal vádolta meg, hogy fizikailag bántalmazta őt.

Egy későbbi interjúban Harry elmondta, hogy kihagyott néhány történetet a királyról és Vilmosról a könyvből. Úgy fogalmazott: „Lehetett volna két könyv is." - írja az Evening Standard.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.