Kamilla királyné exférje is jelen lesz a koronázáson - vajon mire számíthatunk?

Forrás: AFP/Jordan Pettitt -
Kamilla királyné koronázás III. Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királyné koronázásának előkészületei során több kínos helyzet lehetősége is felmerült a szervezők között, például a meghívottak listája is kényes kérdéseket vetett fel.

A királyné volt férje, Andrew Parker Bowles, valamint közös unokáik is meghívást kaptak a ceremóniára, amelyet III. Károly koronázásával egybekötve tartanak majd. Andrew és Kamilla 1972-től 1995-ig éltek házasságban, az exférj pedig a mai napig jó kapcsolatot ápol mind Kamillával, mind Károllyal. Az viszont nyugtalanságra adhat okot, hogy Andrew viselkedése olykor köztudottan kiszámíthatatlan – írja a Bors.

III. Károly brit király és Kamilla királyné Forrás: AFP/Jordan Pettitt

A helyzet még kínosabbá válik, ha figyelembe vesszük, hogy Andrew nemcsak Kamillához, hanem Anna brit királyi hercegnőhöz is kötődött a múltban, bár az ő kapcsolatuk rövidebb ideig tartott. A koronázás körüli egyéb problémák között egyébként szerepel Harry herceg és Meghan Markle részvételének kérdése, valamint az a potenciális konfliktusforrás, hogy II. Erzsébet egykori koszorúslányát nem hívták meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.