Szakértők szerint Harry herceg Meghan nélkül szenvedni fog a koronázáson

Forrás: AFP/Saeed Khan -
Windsor-ház Meghan hercegné Katalin hercegné koronázás Vilmos herceg III. Károly Harry herceg
Királyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a koronázás megalázó és fájdalmas esemény lesz, amely során Harryre páriaként tekintenek majd.

Május 6-án koronázzák III. Károly királyt, ám a ceremóniára sokan nem kaptak meghívót, ami sokakból ellenérzéseket váltott ki, közben Harry és Meghan ugyan megkapák a meghívójukat, ám a hercegné úgy döntött, nem vesz részt az eseményen, inkább Kaliforniában marad gyermekeivel, aznap lesz ugyanis Archie herceg születésnapja.

Harry tehát egyedül utazik Angliába, miközben botránykönyve miatt nem számíthat túl lelkes fogadtatásra.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020 januárjában kezdett új életet az Egyesült Államokban. Forrás: AFP/Saeed Khan

Vilmos és Katalin egyelőre nem érzi magában az erőt, ami ahhoz lenne szükséges, hogy kibéküljenek a kis herceggel azok után, amiket összehordott róluk a memoárjában, így ők inkább kerülik majd őt. Harry ráadásul nem ülhet ott a ceremónián, ahol a fontos családtagok fognak, ami szintén nagyon kínos lehet rénézve.

Egy királyi szakértő, Tessa Dunlop, aki tanulmányozta azokat a felvételeket, melyek akkor készültek a sussexi hercegi párról, amikor II. Erzsébet királynő temetése miatt tartózkodtak Angliában, azt mondja, hogy Harry már akkor sem érezte jól magát a bőrében. Szerinte a herceg Meghan nélkül nagyon elveszett lesz.

„Egyértelmű, hogy nagyon erősen támaszkodik rá. És egyedül jön. Így jobban ki lesz téve a támadásoknak. A királyi családtól távolabb ül majd, ami roppant megalázó lehet neki, és erősíti benne a irekesztettség érzését" - mondta el véleményét.

Eközben nem Harry lesz az egyetlen számkivetett a koronázáson, a király kegyvesztett bátyja, András herceget is megfosztották címeitől, miután a 17 éves Virginia Giuffre megerőszakolásával vádolták meg, amit ő azóta is tagad.

Egy másik szakértő, Christopher Andersen úgy gondolja, fentiek ellenére még Andrást is „jobb bánásmódban részesítik majd, mint Harryt, és több tiszteletet tanúsít majd felé a korona" - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.