Így spórol a brit uralkodócsalád: több mint 2200 vendég lesz ott III. Károly koronázásán

Forrás: Wikimedia Commons/ White House/ Adam Schultz -
II. Erzsébet brit királynő koronázási ceremónia koronázás III. Károly Westminster-apátság vendég ünnepségsorozat
A londoni Westminster Apátságban május 6-án, szombaton Nobel-díjasok, vallási képviselők, államfők és külügyminiszterek is helyet kapnak – áll a palota közleményében.

Több mint 2200-an vesznek részt Károly brit király megkoronázásán – közölte hétfőn a Buckingham-palota, köztük 203 ország nemzetközi képviselői, valamint közösségi és jótékonysági dolgozók. A londoni Westminster apátságban május 6-án, szombaton Nobel-díjasok, vallási képviselők, államfők és külügyminiszterek is helyet kapnak – áll a palota közleményében.

III. Károly 2022 óta az Egyesült Királyság királya és további 14 nemzetközösségi királyság, többek között Kanada, Ausztrália és Új-Zéland uralkodója, valamint az anglikán egyház feje Forrás: Wikimedia Commons/ White House/ Adam Schultz

A koronázási istentiszteletet és a körmeneteket a vendégek mellett a karitatív szervezetek képviseletében 400 fiatal követheti majd az apátság melletti Szent Margit-templomból.

Károly koronázására jóval kevesebb vendéget hívtak meg, mint egykor édesanyja, II. Erzsébet koronázási ünnepségére, de a ceremónia még így is tele lesz pompával, így tükrözve az 1000 éves hagyományokat.

A királyi család honlapja szerint több mint 8200 vendég vett részt a tavaly szeptemberben, 96 évesen elhunyt Erzsébet királynő 1953-as koronázásának jubileumi ünnepségén, amelyre szintén a Westminster apátságban került sor - írja a Reuters.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.