Ezeket az ajándékokat kapta III. Károly koronázása alkalmából

ajándék koronázás III. Károly
Az uralkodó számos különleges meglepetésnek örülhetett koronázása alkalmából. A brit luxusmárkák mellett az egyes országok is protokollajándékokkal készültek.

Magyarország hagyományosan a Herendi márkát használja ilyen eseményekre. A neves porcelánmanufaktúra azonban idén más irányba mozdult, helyette a magyar köztársasági elnök természetbarát ajándékokkal lepte meg a királyi párt. Burger Barna tájképes fotóalbuma, Marton László szobrászművész lovakat ábrázoló bronz kisplasztikája, valamint a nagymarosi Mauna manufaktúra által készített túrabakancsok kerültek a csomagba.

III. Károly király Forrás: MTI/AP/Királyi udvar/Hugo Burnand/Hugo Burnand

A fenntarthatóságot képviselő ajándékok között helyet kaptak olyanok is, mint a nyugati földipapagáj megmentésére ajánlott támogatás Ausztráliától, vagy Új-Zéland 1 millió dolláros faültetési programja. Az államfők ajándékai között szerepelt továbbá egy Krisztus keresztjéből származó töredék a Vatikántól, illetve egy aranykorona Indiából – adta hírül az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.