Párkapcsolat a rózsaszín köd után: komoly gondokat okozhat a kezdeti idillikus állapot

párkapcsolat rózsaszín köd magazin
Érezted már azt, mikor megismerkedtél valakivel, hogy őt bizony neked rendelték az égiek? Előfordulhat, hogy más volt ennek a hátterében, mégpedig a rózsaszín köd.

Van felelősségünk abban, hogy jó legyen

Nincsen semmi baj azzal a szentimentális gondolattal, mikor úgy véljük, párunkat nekünk rendelték az égiek, csak ne felejtsük el, hogy ettől még van felelősségünk abban, hogy a kapcsolat jól működjön.
– Általában akkor szoktuk ezt érezni, amikor éppen lubickolunk a friss szerelemben. Ez azért van, mert egy olyan társra találtunk, akiről úgy gondoljuk, kitölti azokat a hiányokat, amiket eddig még nem kaptunk meg senki mástól, sem az élettől. Ez az érzés általában akkor kerít minket hatalmába, amikor még a kapcsolat elején járunk, és jelen van az a bizonyos rózsaszín köd.

Forrás: Shutterstock

– Az pedig természetes, hogy a rózsaszín köd egy idő után elillan, a gond akkor van, ha csak ilyenkor nyílik ki a szemünk, és jövünk rá a másik fél hiányosságaira, hibáira, és nem tudjuk megbeszélni, mert már késő hozzá.

Mi tartja egyben a szerelmet?

– Mint ahogy arra is bőséggel akad precedens, hogy két teljesen ellentétes személy esik egymással szerelembe. Ezek azért lehetségesek, mert nem a hasonlóságok vagy a különbségek kötnek össze, hanem a mély érzések. Ezt tekintve két embert akkor rendeltek egymásnak az égiek, ha képesek a párkapcsolati dolgaikat a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig megbeszélni. Így ugyanis nem csak a rózsaszín köd alatt lehetséges a harmónia, hanem addig, amíg bízunk a másikban annyira, hogy beszélünk hozzá érzéseinkről, és ezt ő is viszonozza.

Forrás: Shutterstock

Csökken a lángolás, mélyül a szerelem

A rózsaszín köd elillanása nem azt jelenti, hogy a szerelem is elmúlik, sőt jó esetben inkább elmélyül. Nézzük, mik jelzik, hogy a lángolás csökkenni kezd - írja a Fanny.

• Egyre kevesebb a szex: természetes, hogy egy hosszútávú kapcsolatban idővel csökkent a szex gyakorisága. Egyre nagyobb hangsúly kerül a beszélgetésekre és a közös életre. A szexuális feszültség némileg alább hagy, ilyenkor a szerelem kimutatására már nem biztos, hogy a testi érintkezés az elsődleges eszköz.
• Már nem összebújva nézzük a filmet: a friss szerelmesek minden pillanatot megragadnak, hogy egymáshoz érjenek, filmnézés közben összebújjanak. Az együtt töltött évek alatt azonban már nem mindig kívánjuk, hogy összepréselődjünk egy kis helyen, csak azért, hogy hozzáérhessünk a másikhoz.
• Néha jól esik az egyedüllét: mikor a rózsaszín köd kezd elszállni, azt vehetjük észre, hogy néha jól esik az egyedüllét, amikor csak magunkkal foglalkozunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.