Öt konyhai eszközben maradandó károsodást okozhat a mosogatógép

Forrás: Shutterstock -
penge víz mosogatógép tárgy edény
A mosogatógép helytelen használatára hívja fel a figyelmet egy takarításrajongó nő az Instagramon. Nemrégiben arról beszélt, hogy mi az az öt tárgy, amit semmiképp ne tegyünk bele a mosogatógépbe. 

A hölgyet @olgasflavorfactory néven találhatjuk meg a közösségi oldalon, közel 39 000 követője van, tippjeit sokan takarítási szentírásnak tartják, most pedig különösen sokan mondtak neki köszönetet a mosogatógép használatával kapcsolatos hasznos tanácsaiért.

A videója több mint 1,3 ezer lájkot kapott, sokan kommenteltek mellette. A követők arról írnak, hogy több mindenről nem is tudták, hogy nem lehet mosogatógépbe tenni.

Íme, a lista azokról, amiket soha ne tegyünk mosogatógépbe


Kések


Nagy sokan beleteszik a késeket a mosogatógépbe, pedig nem kellene - mondja Olga. A szerkezet könnyen kárt tehet a pengében, de a kés nyele is megsérülhet.

Vágódeszkák


Bizonyos anyagok nem kompatibilisek a mosogatógépekkel, mégpedig a forróvíz-használat miatt. Ilyenek a fa vágódeszkák, fatálak, amelyek ha sokáig áznak vízben, könnyen széthasadhatnak. Ezeket érdemes mindig kézzel tisztítani.

Nem mindegy, mit teszünk a mosogatógépbe. Vannak tárgyak, amelyeknek árt. Forrás: Shutterstock

Öntöttvas eszközök


Az öntöttvas eszközök nagyon hasznosak a főzés során, nehezek, nem ég le bennük az étel, de ha mosogatógépbe tesszük, és hosszan áztatjuk, könnyen oxidálódhatnak és egy idő után rozsdásak lesznek.

Kerámia- vagy tapadásmentes bevonatú edények


„Bár a kerámia- vagy tapadásmentes bevonatú edényekre a gyártók azt írják, hogy mosogatógépbe is tehetőek, jobb, ha inkább nem tesszük" - mondta el Olga. "A magas hőfok és a mosogatógépben lévő fúvókák lerövidítik az edények élettartamát, és a bevonat sokkal gyorsabban kopik le róluk" - tette hozzá.

Utazóbögrék


Az utazóbögrék vákuumtömítéssel készülnek, amely szigeteli az italokat, és melegen vagy hidegen tartja azokat. A mosogatógép azonban gyorsan tönkreteheti a tömítést, és nincs annál kellemetlenebb, amikor az ital a táskánkba folyik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.