Két hétig is friss maradhat a banán, ha egy egyszerű trükköt alkalmazunk

banán tárolási módszer barnaság gyümölcs
A banán nagyon hamar megbarnul, főleg melegebb időben, ám van egy tuti tárolási módszer, amellyel egyszerűen meghosszabbíthatjuk a népszerű gyümölcs eltarthatóságát.

Sokan ismerik azt a trükköt, hogy a banán szárát fóliába csomagolják, így növelhetik az eltarthatóságát, azonban van ennek a módszernek egy egyszerűbb és olcsóbb módja: a szár végét merítsük vízbe, így 10-14 napig is elállhat a gyümölcs.

Ez az egyszerű tárolási módszer a közösségi média szenzációjává vált, már többen kipróbálták. Az egyik felhasználó egy videót is készített a tesztelésről.

Három banánt a szárával lefelé vízbe tett, a másik hármat szabadon hagyta. Körülbelül egy hét elteltével megnézte, hogy mi történt a banánokkal. 12 nap után a három vízben álló banán sárga volt, néhány barna folttal, másik három gyümölcs héja jóval barnább volt, megpattant a héjuk, kissé meg is fonnyadtak.

Ha a banánt még majdnem zölden vásároljuk meg, és ezt a módszert alkalmazzuk, akkor akár 15 napig is elállhat.

@that40yearguy How shriveled can they get? #tips#todayilearned#that40yearguy#noway#aintnoway#todayilearned#todaywelearned#wow#yes#tricks#hacks#hack#tipsandtricks♬ Family Guy - TV Theme Song Library

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.