Készítsük fel a gardróbunkat az őszre: mutatjuk, milyen trendek hódítanak idén

Forrás: shutterstock.com -
fashion week ruhatár gardrób ősz
Az ősz beköszöntével ideje búcsút intenünk kedvenc nyári darabjainknak, hogy helyet csináljunk az új évszak mesés divatirányzatainak, és az ezer színben játszó természet ragyogó árnyalatainak.

Klasszikus sziluettek, izgalmas kiegészítők és nagy visszatérők fűszerezik az idei szezon esszenciáját. Sok hölgy örömére a következő hónapokban az „egyszerű" öltözködés és a viselhető stílus kerül reflektorfénybe. Segítségképp összeállítottunk a legfontosabb trendeket.

Csíkos, a szezon nagy kedvence

Ne féljünk a minták kombinációjától. Az ősz számtalan lehetőséget tartogat, hogy megjelenésünkkel kifejezzük személyiségünket. A csíkos pulóverek, mellények és kardigánok az idei szezon „kötelező" részletei. De fontos, hogy a mintás anyagok ugyanabban a színcsaládba tartozzanak, és hogy az egyik minta mindenképpen legyen kisebb, ha a másik látványosan nagyobb.

Kötött darabok, kicsit másképp

A finom tapintású kardigánok, az ölelni való puha pulóverek, az egyenes fazonú szoknyák és a lágy sziluetteket kölcsönző kötött ruhák továbbra sem mennek ki a divatból. Ezen a téren a hazai divattervezők kollekciói, az üzletek polcai, de még nagymamánk elfeledettnek hitt gardróbja is igazi kincseket rejthet. A színek terén inkább a pasztell és föld színek visszafogott árnyalatai uralkodnak.

Az őszi ruhatár elengedhetetlen elemei Forrás: shutterstock.com

Modern minimalizmus, ahogy anyukánk szerette

Alapját az időtálló darabok és az elegáns kiegészítők képezik, melyek a legfinomabb anyagokból készülnek. Emellett olyan fontos tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a variálhatóság, a jó minőség és a klasszikus stílus. Ilyen egy jól szabott blúz, mely bármihez jól passzol, az egysoros vagy dupla soros blézer, amit feldobhatunk a hajtókára tűzött brossal, a klasszikus ballonkabát, mely évekig hű társunk lehet, vagy a tökéletes bézs magassarkú, amire minden nőnek szüksége van.

Kosztümök, a tweed szerelemeseinek

Az idei őszi-téli szezonban új értelmet kapnak a női öltönyök. A tervezők ezúttal eltávolodtak a laza és túlméretezett sziluettektől, hogy újra előtérbe kerülhessen a 80-as évek nagy kedvence, a power dressing stílus, ami az üzleti életben dolgozó nőkre volt jellemző, mint Diana hercegnő, Margaret Thatcher vagy a fiatal Hillary Clinton. Ennek a fajta öltözködési irányzatnak a kiemelt anyaga idén a tweed szövet, melyből a legnőiesebb blézerek, nadrág kosztümök és szoknyák készülnek.

Divatos kiegészítők, a világ kifutóiról

Öltözékünk harmóniáját remekül biztosítják a jól megválasztott kiegészítők, mint a cipők, táskák, ékszerek. Kiválasztásukkor figyeljünk arra, hogy minden esetben kapcsolódniuk kell a ruházatunkhoz, úgy stílusban, mint színben és formában egyaránt. A táskák terén a nagy méretű az idei ősz nagy slágere, amibe szó szerint a fél életünk belefér. Nem mellesleg, egy jól megválasztott, minőségi táskával megkoronázhatjuk az öltözékünket - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.