Egyszerű trükkök a csíkmentes ragyogásért: a szakértő elárulja, hogy tartsunk tisztán az üvegfelületeket

Forrás: Shutterstock -
takarítás folt üvegfelület
Az üvegfelületek tisztítása nem a legkedveltebb feladat a házimunkák közül. Időigényes és hiába figyelünk oda, nehéz elérni, hogy csíkmentes legyen a felület. Szakértők most elárulták, hogyan érhetjük el viszonylag egyszerűen, hogy makulátlan legyen az üvegfelület.

John Cuts szakértő szerint az első és legfontosabb, hogy megtanuljuk, a különböző típusú üvegfelületeket eltérő módon kell tisztítani a makulátlan felület eléréséhez.

Egyszerű trükkök a csíkmentes üvegfelületért Forrás: Shutterstock

"Az olyan tárgyakat, mint például egy olajfröccsenés a konyhában, előnyös, ha házi készítésű fehér ecetes oldattal tisztítjuk, míg a fürdőszobai tükröket először meleg, univerzális törlőkendővel kell megtisztítani, majd mikroszálas anyaggal áttörölni a vízcseppek, foltok eltávolítása érdekében" - magyarázza Cuts.

Alkoholos ital segíthet a konyhabútor tisztántartásában - Hatásosabb a legtöbb tisztítószernél

Az üvegasztalok esetében az izopropil-alkohol a legjobb megoldás, ez hatékony eltávolítja a ragacsos nyomokat. A kültéri felületeket ecetes szappanos vizzel töröljük át és minden esetben körkörös mozdulatokat végezzünk, így garantáltan makulátlan felületet kapunk - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.