A 102 éves üknagymama, Pearl Taylor még mindig fitt és egészséges, és mindezt titkos rituáléinak és pozitív életszemléletének tulajdonítja.

Egy 102 éves asszony elárulta, mi a hosszú élet titka: minden nap rituálék sorozatát végzi, hogy éles eszű és egészséges maradjon.

Pearl Taylor 1921-ben Kubában született, és Jamaicán nőtt fel, mielőtt 1947-ben az Egyesült Államokba vándorolt volna. Végül Ohióban telepedett le, és dacolva az esélyekkel, egyike lett azon kevés embereknek az Egyesült Államokban, akik elérték a 100. életévüket.

A nagymama gyakran feltűnik a TikTok-on ükunokája, Taylor Bernal mellett, hogy a közösségi médiában is megossza az élete során szerzett értékes leckéket.

Az egyik videóban, amelyet közel millióan néztek meg, Pearl elárulta, hogy a hosszú és egészséges élet egyik legnagyobb titka az, hogy szeressük önmagunkat.

Igazán szeretem magam, és azt hiszem, a legtöbb embernek azért van problémája, mert nem gondol saját magára, hanem minden másra. De először önmagunkra kell gondolni, ez nagyon fontos."

Hozzátette: "Az elme nagyon erős. Bármire gondolunk, legyen az jó vagy rossz, az az elmédből jön, és megvalósul."

Elárulta hosszú életének egy másik titkát, ami az étrendjéhez kapcsolódik, Pearl soha nem eszik csomagolt ételt, mindent magának készít el. Bár még mindig eszik alkalmanként húst, beleértve a bordát, a csirkét és a darált marhahúst, Pearl étrendje nagyrészt vegetáriánus.

Az egykori gyári dolgozó általában egy apróra vágott banánból és papayából álló reggelivel kezdi a napját, majd quinoából, lenmagból és rizsporból készít palacsintát.

"Ez egy jó rituálé, amely segít a gyomromnak" - mondta.

Eközben az ebédje mindig könnyű, vacsorája pedig általában jamaicai rizsből és babból áll.

Felejtsd el a vitaminokat: a hosszú élet titka ingyen van, és bárki számára hozzáférhető

A házi készítésű "zöld levére" is esküszik, amelyet aloe verából, zellerből, petrezselyemből, gyömbérből és vízből készít vacsora előtt.

De elismeri, hogy körülbelül két pohár vörösbort is megiszik hetente, ami elmondása szerint "hozzátesz a boldogságáhpz".

TikTok-rajongóit lenyűgözte hibátlan bőre. Ezt annak köszönheti, hogy szereti magát hosszasan áztatni a kádban, fürdőbombával, Epsom-sóval és olívaolajjal turbózza fel a vizet, ettől marad sima és táplált a bőre: "Sosem zuhanyozom, mert szeretek kinyújtózni és pihenni a meleg vízben."

Ami az edzést illeti, Pearl elárulta, hogy a legintenzívebb edzésprogram a helyi szupermarketben való sétálás, de emellett rendszeresen végez egy sor gyengéd lábgyakorlatot, mindkét lábát tízszer felemeli, és minden alkalommal négy-öt másodpercig tartja.

Ezenfelül rendszeresen meditál és figyelemmel követi a politikát, ami segít frissen tartani az elméjét — írja a Daily Star.