Állott, dohos szagúak a bent szárított ruhák? Kiderült, hogyan kerülhetjük el

Forrás: Shutterstock -
nedvesség szárítás ruha penészedés
A hűvösebb, esősebb idő beköszöntével elérkezik az a pillanat is, amikor a ruhákat már nem tudjuk kint szárítani. Szakértők megosztották, hogyan kerülhetjük el azt, hogy állott szagúak legyenek. 

A hűvösebb és esősebb időszakban a ruhák szárítása sokkal problémásabb főleg akkor, ha nem akarunk beruházni egy szárítógépre, vagy nem akarjuk tovább terhelni ilyesmivel a villanyszámlánkat. Észrevehetjük, hogy a bent megszáradt ruhák olykor dohosabb, állottabb szagúak lesznek, ennek elkerülésére adtak tippeket a szakértők.

Forrás: Shutterstock

1. Vasaljuk át a ruhákat

„A ruhák hatékony szárításának elengedhetetlen része a hő felhasználása. Tegyük a kimosott ruhát egy sima felületre (ideális esetben egy vasalódeszka, de egy asztal is megfelelő). Ezután tegyünk egy tiszta törülközőt a ruhákra, és így vasaljuk át. A vasaló hője folyamatosan szárítja a ruhákat, a törölköző pedig felszívja a felesleges nedvességet a szövetszálakból, és megakadályoznia a hőkárosodást is" - mondja a szakértő.

2. Használjunk ventilátort

Ahhoz, hogy megfelelő légáramlást teremtsünk, használhatunk ventilátort is. Ezáltal folyamatosan cserélődik a levegő a nedves ruhák körül.

3. Használjunk páramentesítőt

A páramentesítő készülék kivonja a vizet levegőből, így nemcsak a ruhák lesznek frissebbek, de a lakásunk penészedését is meggátoljuk, még jobb, ha szárító funkcióval is rendelkezik a készülék. „Mivel ez a folyamat hő helyett száraz levegőt használ a ruhanemű szárításához, a ruhanemű puhább és frissebb lesz" - árulta el a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.