Lassan száradnak a ruháid? Egy brit nő megosztotta, hogyan lehet felgyorsítani a folyamatot

Forrás: Shutterstock -
textília levegő radiátor páramentesítés ruhaszárító
Elérkezett az ősz, amikor már kint sincs olyan jó idő, hogy a ruháink gyorsan megszáradjanak, viszont még nem fűtünk, így bent is napokig lóg a szárítón a ruha. Egy brit nő zseniális ötlettel állt elő: azt állítja, így fele annyi idő alatt megszáradnak a textíliák.

Nem csak zavaró, ha sokáig kell kerülgetnünk a szárítót, de ha túl lassan száradnak meg a ruhák, büdösek is lehetnek.

Egy brit édesanya a Facebookon tette közzé "találmányát". Azt javasolja, egy nagyobb textíliát tekerjünk a radiátor szellőzőjére, ami felfogja a hőt: ha a szárítót oda helyezzük, sokkal melegebb levegő éri, mint egyébként. Csak arra kell ügyelni, hogy a textília ne legyen túl szorosan a szellőzőre tekerve, hogy a forró levegő megfelelően keringhessen - írja az Express.

Nem jó, ha napokig kerülgetni kell a szárítót Forrás: Shutterstock

Mások szerint sokkal egyszerűbb a szoba páramentesítése, és vannak, akik arra esküsznek, hogy amikor csak lehet nyissunk ablakot, a levegőn gyorsabban szárad minden.

„Ha nedves ruhákkal van tele a helyiség, akkor a levegő is nedves lesz, ami lehetetlenné teszi, hogy a textíliák időben megszáradjanak. Ráadásul a falaknak is árt, penészesedhetnek, vizesedhetnek. Ezt rendszeres szellőztetéssel meg lehet előzni" - tette hozzá.

Ez is érdekelhet:

Te is a lakásban szárítod a ruháidat? Ne tedd!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.