Hatalmas áttörés lehet: visszafordítható az öregedés - állítja egy friss kutatás

Forrás: Thinkstock -
öregedés fiatalság tanulmány Aging
Azt, hogy mennyire látványosan öregszünk nagymértékben a genetikánk és az életmódunk határozza meg. Tudósok azonban arra jutottak, hogy a fiatalság "kémiai módszerekkel" is megőrizhető. Igaz, eddig csak egereken és majmokon bizonyították a prekoncepciójukat, úgyhogy amíg nem nyer bizonyosságot az elmélet, jobb, ha a bevált módokon vigyázunk magunkra. 

Amióta ember él a Földön, minden korban kutatták az örök fiatalság titkát és így van ez most, a 21. században is.

A Harvard Medical School és a Massachusetts Institute of Technology által megjelentetett tanulmány szerint hat olyan "kémiai szer" létezik, amelyek használata segít megőrizni a fiatalságunkat.

Megtalálták az örök fiatalság elixírjét? Forrás: Thinkstock

Ez visszafordíthatja a sejtek öregedését és fiatalosabb állapotot eredményezhet – nyilatkozták, és hozzátették, aggodalomra nincs ok, a "varázsszer" nem okoz kóros sejtburjánzást a szervezetben – írja az Unilad.

Az egereken és majmokon végzett kísérletek biztató eredményeket hoztak, de emberen még nem tesztelték a módszert. David Sinclair, a Harvard Medical School vezető kutatója azt mondta, készülnek az emberen való kipróbálásra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.