„Remélem, hogy a fiam története életeket ment" - Ezt a hibát soha ne kövesd el, ha a kocsiban bekötöd a gyereket

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 christinarosepix/Shutterstock. No use without permission./Christinarosepix -
ütközés édesanya védelem gyermekülés autósülés
Egy édesanya osztotta meg személyes történetét arról, hogyan mentette meg a gyermekülés helyes használata a kisfia életét, miután súlyos autóbalesetet szenvedtek. 

Az édesanya történetét megosztották a csecsemők és gyermekek elsősegélynyújtás oktatási oldalán, a CPR Kids-en is.

„Ez a bejegyzés megmentheti a baba életét" - írta az anyuka, akinek az emlékezetében az él, hogy éppen köti be a kisfiát a gyermekülésbe, leellenőrzi, hogy kellően szoros-e a biztonsági öv, a másik pillanatban pedig azt látja, hogy a kisfiát helikopter viszi kórházba. Másnap meglátogathatta a kisfiát, akiből csövek lógtak ki, agyvérzése volt, koponyatörést szenvedett. A kis Jaxnek négy műtéten kellett átesnie, és négy hetet töltött kórházban. Az orvosok az édesanyának elmondták, hogy a kisfiú azért maradt életben, mert helyesen volt bekötve a gyermekülésbe.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 christinarosepix/Shutterstock. No use without permission./Christinarosepix

„Ha nem tudtam volna, hogy menetiránynak háttal kell betenni az autóba a gyermekülést, biztosan nem lenne itt, ahogy az orvosok mondták."

Az édesanya hozzátette, hogyha a heveder a kicsi mellkasán eléggé laza ahhoz, hogy össze lehessen csípni, az azt jelenti, hogy addig kell feszíteni, amíg szorosan nem illeszkedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.