Végre kiderült, hogyan készítik a gyrososok a méretes hústornyot - Videó

hústorony hús felvétel gyros
Biztosan neked is már többször eszedbe jutott, hogy vajon hogyan készülnek az itthon is nagyon népszerű hosszú, függőleges nyársra húzott hatalmas hústornyok. A folyamatról videó készült.

Az itthon is közkedvelt görög gyros, a török döner kebab vagy az arab shawarma többféle húsból készülhet: bárányból, marhából vagy sertés- akár csirkehúsból. A fűszerezésük és a tálalásuk azonban sok esetben eltérő. Az egyetlen közös pont az, ahogyan a húsból „tornyot építenek", és lassan, folyamatosan forgatva sütik készre.

Ennek folyamatáról felkerült egy felvétel az online térbe, amelyen jól látható, hogy a hústorony nem egy darabban érkezik meg az étterembe, ott helyben építik és formázzák.

Nyers húst, szívet, agyat és májat eszik az egykori vegán: teljesen megváltozott az élete

A nyers, befűszerezett húsokat a hosszú, függőleges nyársra szúrják, a szeletek közé pedig néha faggyút tesznek, így építik fel a méteres tornyot. A hús aztán oldalról kapja a hőt, lassan forogva sül, és tálaláskor a felszínéről vágják le vékony, megpirult kis szeleteke - írja a Mindmegette.

@issam_duski Shawarma tower every day! #shawarma#foodie#food#århus #kurdistan#meat#döner#gyros#fyp#trending#viral#foryou#foryoupage#fypシ♬ Дикая львица - ALEX&RUS

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.