A "csendes séta" megváltoztatja az életed: segít a testnek és a léleknek

Forrás: Shutterstock -
egészség meditáció csendes séta közösségi média
A „csendes séta" a legújabb trend, amely átvette az uralmat a közösségi médiában – de mi is ez pontosan, és hogyan segíthet? Itt van minden, amit tudnod kell.

A közösségi médiában most egy új trend arra ösztönzi az embereket, hogy teljesen zavartalanul sétáljanak. Ahelyett, hogy egy podcastet, zenét hallgatnánk vagy elhívnánk egy barátot társaságnak, inkább sétáljanak csendben. Ez a mozgásforma a testmozgásra összpontosít, anélkül, hogy használnánk valamilyen eszközt az űr betöltéséhez.

Forrás: Shutterstock

Az ötlet az, hogy egyedül legyél a gondolataiddal, és hagyj időt és teret az elmédnek, hogy tisztábban gondolkodhasson. Ez gyorsan a TikTok legújabb wellness-mániájává vált; meditáció és testmozgás keveréke, melynek célja a mentális és fizikai egészség javítása. Számtalan ember méltatta a mozgalmat, mondván, hogy ezáltal nyugodtabbnak érezhetjük magunkat - írja a Mirror. Tracy Richardson terapeuta is jó ötletnek tarja a kezdeményezést, mivel manapság rengeteg zaj vesz körül minket. „A csendes séta a jelen pillanatába visz, így tudatában vagy önmagadnak és a környezetednek" - mondta.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.