Szakértők figyelmeztetnek: soha ne keressünk rá Ryan Goslingra a neten

Forrás: FilmMagic/2015 Jason LaVeris/Jason Laveris -
kiberbűnöző vírusvédelem számítógép csalás vírus
Érdemes kétszer is meggondolni, hogy kutakodunk-e a kedvenc hírességeink után az interneten, ugyanis vannak nevek, amelyek kockázatot jelentenek. Ilyen Ryan Gosling is.

Ha valaki Ryan Gosling nevére keres az interneten, a számítógépét mindenféle rosszindulatú vírustámadásoknak teheti ki. Ha beírjuk a keresőbe a színész nevét, az első találatok között valószínűleg lesz olyan oldal, ami megfertőzheti a számítógépet. Akkor is hasonló helyzetbe kerülhetünk, ha filmeket vagy tévéműsorokat szeretnénk online streamelni, az összes ilyen szolgáltatást kínáló webhely magas kockázatú.

A McAfee vírusirtó programokkal foglalkozó cég kutatást végzett a számítógépekre legveszélyesebb sztárokról. Ryan Gosling igen előkelő helyen áll Emily Blunt és Jennifer Lopez mellett.

Szakértők figyelmeztetnek: soha ne keressünk rá Ryan Goslingra a neten Forrás: FilmMagic/2015 Jason LaVeris/Jason Laveris

„A mai kultúrában, ahol a sztárokról szóló hírek és a szórakoztatás sok ember mindennapi életének részét képezi, az emberek a gyorsaságot és a kényelmet helyezik a saját online védelmük elé azáltal, hogy rákattintnak a felugró ablakokra és más gyanús linkekre, amelyek első látásra ígéretesnek tűnnek. Azt is tudjuk, hogy az emberek sokszor keresnek ingyenes tartalmakat, például streamelni szeretnének egy filmet, vagy valahonnan letölteni anélkül, hogy fizetnénk. De ilyen nem létezik, túl szép ahhoz, hogy igaz legyen" - mondta az Uniladnak Steve Grobma technológiai igazgató. Hozzátette, a mesterséges intelligencia sok változást hozott, a kiberbűnözők sokkal kifinomultabb csalásokra képesek a segítségével, és erre kifejezetten jól használhatók a hírességekről szóló hírek és pletykák.

„Az emberek online biztonságának megőrzése, valamint magánéletük és személyazonosságuk védelme érdekében a fogyasztóknak ébernek kell lenniük, és kétszer is meg kell gondolniuk, mire kattintanak" - hangsúlyozta.

Íme, a legnagyobb kockázattal járó nevek listája:
Ryan Gosling, Emily Blunt, Jennifer Lopez, Zendaya, Kevin Costner, Elon Musk, Al Roker, Margot Robbie, Bad Bunny, Amerika Ferrera

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.