Rengeteg gyógyszert, köztük szorongásoldókat, antidepresszánsokat találtak Matthew Perry otthonában

Forrás: Getty Images via AFP/Theo Wargo -
vizsgálat gyógyszer antidepresszáns Jóbarátok Matthew Perry
A szombaton tragikusan elhunyt Matthew Perry lakását átvizsgálták a hatóságok. Illegális drogokat nem, de számos vényköteles gyógyszert találtak a színész otthonában. 

A hatóságok antidepresszánsokat, szorongásoldó szereket és COPD-gyógyszert találtak a házban - írja a TMZ. A COPD a krónikus obstruktív tüdőbetegség rövidítése – ezt a gyógyszert gyakran alkalmazzák tüdőtágulásban vagy krónikus hörghurutban szenvedőknél. Matthew élete során dohányzott, így ezért szedhedte ezeket a gyógyszereket.

A halottkém toxikológiai vizsgálatot végez, hogy megállapítsa, volt-e gyógyszer Perry szervezetében a halálakor, de ez hónapokig is eltarthat.

Forrás: Getty Images via AFP/Theo Wargo

Perry mindig is őszintén beszélt kábítószer- és alkoholproblémáiról, miután 1997-ben először elment rehabilitációra egy jetskibaleset utáni fájdalomcsillapító-függőség miatt. Később 2001-ben és 2011-ben ismét rehabilitációra szorult, 2016-ban azt nyilatkozta, szenvedélybetegsége miatt nem emlékszik a Jóbarátok három évadának forgatására, holott a kamerák előtt sosem volt szerek hatása alatt, viszont saját bevallása szerint gyakran komoly másnapossággal és elvonási tünetekkel küzdött.

Perry régi barátja a tragédát követően így nyilatkozott: Mindenki teljesen sokkos állapotban van. Az emberek sírnak a telefonban, és nehezen fogadják el ezt a hírt. Nem titok, hogy évekig küzdött a drogokkal és az alkohollal, de amikor utoljára beszéltem vele néhány hete, úgy tűnt, jól van. Jókedvű volt, józannak és pozitívnak tűnt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.