Mi űzi el a másnaposság kínzó tüneteit? Orvosok árulták el a hatásos megoldásokat

Forrás: Thinkstock -
megoldás tünet másnaposság orvos
Egy-egy görbe éjszaka után, ha nem voltunk elég elővigyázatosak, előfordulhat, hogy másnaposan ébredünk. Ennek a kínzó tüneteggyüttesnek az elűzésére számos módszert kipróbáltak már, egy orvos most elárulta, melyek azok, amik tényleg beválnak, és mik azok, amik nem.

Soha többet - ezzel a magunknak tett ígérettel kelünk fel akkor, ha túlságosan "jól" sikerült az előző napi buli. A hasogató fejfájást mindenféle módszerrel próbáljuk elűzni, és mindent bevetünk, hogy a gyomrunk egy kicsit lenyugodjon, de többnyire semmi sem használ, ezért inkább ki sem kelünk az ágyból. Dr. Ross Perry háziorvos és Dr. Olaleken Otulana addiktológus most elárulták, mit érdemes ilyenkor bevetni és mit nem.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Mítosz:

A savanyúság leve - A kiszáradás miatt elvesztett elektrolitokat ezzel nem fogjuk tudni pótolni, ne is próbálkozzunk vele, mert többet árt, mint használ. Az ecet- és sótartalma miatt a kavargó gyomrunkat nem fogja lenyugtatni.

Nyers tojás - Bár a nyers tojásban sok B-vitamin található, amelyek fontosak az alkohol-anyagcserében, ezek koncentrációja nem elég magas ahhoz, hogy észrevehető hatása legyen. Ellenben a szalmonella-fertőzést kockáztatjuk vele.

Kávéivás - Bár a koffeinfogyasztás csábító lehet, különösen, ha másnap munkába kell menni, a szakértők szerint a kávé inkább rosszabbá teheti a közérzetet.

Másnaposság elleni tabletta - Egyre többször jelennek meg olyan gyógyszerek, amelyekről azt állítják, hogy gyógyítják a másnaposságot, ezeknek a hatékonysága nem bizonyított.

Kutyaharapás szőrével - Bár átmenetileg jobban érezhetjük magunkat, ez csak késlelteti az elkerülhetetlent.

Használ:

Gyömbér - A másnaposság egyes tünetei, például hányinger, hányás és hasmenés enyhülhetnek, ha gyömbért fogyasztunk.

Jeges vízbe dugni a fejet - Ez a módszer lelassítja a szívritmust, és visszatereli a vért az agyba és a szívbe – tehát dióhéjban ez határozottan segíthet a másnaposság enyhítésében

Húsleves - A híg, zöldségalapú húsleves az érzékeny gyomor számára könnyen emészthető. tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is, amelyek feltölthetik a kimerült erőforrásokat, és segítenek a szervezet rehidratálásában

Citromos vizet inni - Bár varázsütésre nem fogjuk jobban érezni magunkat, a citromos víz ivása hidratál és C-vitaminnal látja el szervezetünket.

Almaecet - A másnaposság végső „gyógyszere" az almaecet, amely az egészségügyi szakértők szerint segíthet helyreállítani a szervezet PH-szintjét - írja a Daily Mail.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.