Egy egyszerű tárolási trükkel hosszú hetekig friss marad a sárgarépa

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 5 second Studio/Shutterstock. No use without permission./5 Second Studio -
trükk hűtőszekrény tárolás zacskó sárgarépa
A sárgarépát bedobni a hűtőbe egyszerűnek tűnhet, ám nem előtte el kell végeznünk egy fontos dolgot.

A hűvösebb idő beköszöntével jobban kívánjuk a forró, tartalmas leveseket. Ezeknek elengedhetetlen hozzávalója a sárgarépa, ezért nem árt, ha mindig van belőle otthon. Kézenfekvőnek tűnhet a hűtőszekrényben tárolni, ám a zöldséges fiók önmagában nem ideális hely erre.

Fresh and sweet carrot on a grey wooden table Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 5 second Studio/Shutterstock. No use without permission./5 Second Studio

A sárgarépa helyes tárolásának két alapvető feltétele van: ne érje fény és levegő. Hónapokig friss maradhat, ha megfelelő körülmények között tároljuk: a sötét, hűvös pincében akár fél évig is friss marad. Pince azonban egyre kevesebb helyen van, marad tehát a hűtőszekrény: tegyük a répát légmentesen zárható zacskóba, így mehet a zöldséges fiókba. Fontos, hogy előtte ne mossuk meg, csak akkor, amikor főzünk vele. Ha a friss répán még rajta van a zöldje, azt feltétlenül vágjuk le, mielőtt bezacskózzuk, mert nedvességet vonhat el gyökértől, és felgyorsíthatja a rothadási folyamatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.