Trükkök, amikkel a te törölközőid is pihe-puhák maradnak mosás után

Forrás: Pexels -
törölköző hőmérséklet ágynemű mosás szálloda
A törölközőket gyakran mossuk, így az anyaguk egy idő után keménnyé válik, és már nem olyan kellemes használni azokat. Nic Shacklock, az Online-Bedrooms munkatársa most megosztotta azokat a tippeket, amelyekkel a törölközők sokáig újszerűek maradhatnak.

Kellemetlen, ha a törölköző néhány hónapos használat után keménnyé válik, az még rosszabb, ha az illatuk sem jó és az állaguk is romlik. Nic Shacklock, az Online-Bedrooms munkatársa megosztotta, milyen módszert használnak a szállodák és a gyógyfürdők, hogy a törölközőik és ágyneműik luxusérzetet keltsenek.

1. Ecet

A szakember szerint az ecetet a szállodák és gyógyfürdők minden esetben használják a törölközők mosásakor. Ez nem csak puhává varázsolja a textíliát, segít eltávolítani a makacs foltokat is, ráadásul olcsó.

2. Dupla adag mosószer

3. Szódabikarbóna

Ha a törölközőknek a mosás után is van szaga, ennek megszüntetésére ajánlatos negyed csésze szódabikarbónát használni.

4. Mosás magas hőmérsékleten

Amíg egy csomó ruhánkat jobb alacsonyabb hőmérsékleten mosni, a törölközőknek és ágyneműknek magasabb hőfok kell. A szakember 60 fokot javasol - írja az Express.

Néhány módszer alkalmazásával puhák maradnak a törölközőid Forrás: Pexels

5. Ne tömjük tele a mosógépet

Jobb, ha nem pakoljuk meg nagyon a mosógép dobját, amikor ezeket a textíliákat mossuk. Ha kicsit szellősebben helyezkednek el a gépben, sokkal tisztábbak lesznek.

6. Kézi áztatás

Ha a törölközőket időnként szódabikarbónás forró vízbe áztatjuk, nagyon sokat javítunk az állapotukon, ugyanis így kiáznak belőle az esetlegesen bennemaradt szennyeződések és mosószermaradványok.

7. Fehérítő

Egy kis mennyiségű fehérítő segíthet a fehér törölközők eredeti állapotának visszaállításában, de ügyelni kell arra, hogy ne minden mosásnál használjuk, mert a textíliák kifakulhatnak.

Ez is érdekelhet:

Te milyen gyakran mosod ki a törölközőidet? A szakértő szerint a legtöbben közel sem annyiszor, mint kellene

Nagy hiba, ha túl sok szennyest pakolsz a mosógépbe: egy szakértő elárulta, mennyit lehet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.