Nagy hiba, ha túl sok szennyest pakolsz a mosógépbe: egy szakértő elárulta, mennyit lehet

Forrás: Shutterstock -
szennyes gép túlterhelés mosógép mosás
Ha gyorsan túl szeretnénk lenni a mosáson, előfordulhat, hogy annyi szennyest pakolunk bele, amennyi csak a dobba fér. Ez azonban nem jó ötlet. 

Csábító lehet a mosógép dobjába annyi ruhadarabot pakolni, amennyit csak lehetséges, de a gép túlterhelése csökkenti a mosási teljesítményt, és akár károsíthatja is a mosógépet. A mosógép túlterhelése miatt a szennyes egy nagy tömegben mozog, így a mosószer sem tud hatékonyan eljutni mindenhová. A túl sok ruha növelheti a dobon belüli nyomást, különösen nagy fordulatszámon történő centrifugálás esetén, ami károsíthatja a készüléket.

Forrás: Shutterstock

Amikor megtöltjük a mosógépet, fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt a gazdaságos mosás és a hatékony mosási teljesítményhez elegendő mennyiség között. De mennyi ruhát lehet akkor a gépbe tenni? A szakértő szerint annyit, hogy megtöltés után maradjon még annyi hely, ahová a kezünk befér, vagyis a dob 3/4-ét tölthetjük meg ruhákkal - írja az Express.

Ezek is érdekelhetnek:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.