Növelheti a rák kockázatát, ha rosszul használod a vécét

Forrás: 123rf.com -
vécé székrekedés rák kockázat testtartás
A jó testtartásra a toalett használatakor is érdemes odafigyelni, annál is inkább, mert a rossz pozíció növelheti a rák kialakulásának kockázatát. Legalábbis ezt állítja az az orvos, aki a helyes testtartást is megmutatja.

Mindannyian naponta többször szoktunk vécére menni, ám azt már kevesebben tudják, hogy hogyan kellene ülni rajta. Pedig, ha nem a megfelelő testtartásban pisilünk, bizony számos egészségügyi problémának tesszük ki magunkat.

Ha jó pózban ülsz a vécén, a székrekedésed is elmúlik a szingapúri doktornő szerint Forrás: 123rf.com

Az ülésmód megváltoztatása csökkentheti az egészségügyi problémák, például a vizeletürítési problémák, de még a vastagbélrák kockázatát is - írja a Mirror.

A szingapúri nefrológus és urulógus, Dr. Daria Sadovskaya arra buzdítja az embereket, hogy a székletürítés megkönnyítésének érdekében változtassák meg a testtartásukat, amikor a vécén ülnek. De nem ám akárhogyan!

A székrekedéssel küzdőknek a doktornő azt javasolja, tegyék az egyik lábukat a másik combjukra,és törzscsavarással forduljanak hátra, a fal felé. A TikTokon közzétett videón mutatott módszert többen kipróbálták, és állítólag valóban hatékonynak találták. Az alábbi videóban a fiatal orvos maga mutatja be, hogyan segíthetnek magukon azok, akiknek nem megy olyan könnyedén a nagy dolog...

@sadovskaya_doctor What to do if you’re constipated and can’t poop? Try this position, it will help you to poop fast. #healthypooping#poopfast#constipationhelp♬ original sound - Jazzzz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.