Sokan szeretik, de az egyik legrosszabb reggeli lehet: nagyon gyorsan elfogy a lendületünk, ha ezt fogyasztjuk

fáradtság tanács orvos banán energiaszint
A dietetikusok szerint a reggeli a legfontosabb étkezésünk, ezzel alapozzuk meg, hogy egész nap megfelelő legyen az energiaszintünk. Sokan jó ötletnek tartják, ha indulás előtt, a reggeli rohanásban bekapnak egy banánt, de a szakemberek szerint ennél sokkal körültekintőbben kell megválasztani a reggelinket.

A legyegyszerűbb, amit tehetünk, hogy felkapunk a konyhából egy banánt indulás előtt és útközben elmajszoljuk. Egészséges, gyümölcs, eltelít, mi bajunk lehet? – gondoljuk. Nos, nézzük, miért nem jó ötlet mégsem banánnal kezdeni a napot.

Gyors energialökést ad, de nem elég tartós

Dr. Daryl Gioffre táplálkozási szakértő szerint annak ellenére, hogy a banán tele van káliummal és B6-vitaminnal, valamint koleszterin- és nátriummentes, mégsem megfelelő a nap első étkezésének, ugyanis amilyen gyors energialöketet ad, olyan gyorsan meg is éhezünk utána.

A banán kiváló energiaforrás, de ha reggel eszed, párosítsd egészséges zsírokkal. Forrás: 123rf.com

Párosítsuk a banánt más étellel

Természetesen fontos, hogy a gyümölcsöket és a zöldségeket beépítsük az étrendünkbe, tehát az, hogy a banán önmagában nem jó reggeli, nem azt jelenti, hogy kerülnünk kellene. Csak arra kell ügyelni, hogy a valami mást is együnk hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.